A Mini Hungary Park látogatóbarát fejlesztése

Kedvezményezett neve: Móra-Sport Rekreációs és Sportszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Kedvezményezett adószáma: 24289975-2-06

Elérhetőségek: 6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1., tel.: +36 30/243-52-92
email: morasport@morahalom.hu

Bővebb információ: https://www.morahalom.hu/hu/mora-sport-kft

Ügyvezető: Piti Gergő Elek

Projekt címe: „A Mini Hungary Park látogatóbarát fejlesztése”.

Szerződött támogatás összege: 118 169 041 Ft

Saját forrás: 33 300 224 Ft

A projekt összköltsége: 151 469 265 Ft

Támogatás intenzitása (%): 78,02 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A mórahalmi Ezer Év Parkja (volt Mini Hungary Park) 2018 év végén 118 millió Ft támogatást nyert el a „Mini Hungary Park látogatóbarát fejlesztése” nevet viselő GINOP 5.1.7-es pályázatával, mely alkalmat adott az intézmény teljes megújulására.

A munka 2019 februárjában kezdődött meg, melynek apropóján a mintegy 2 hektár szabadtér is átalakításra került. Különféle kulturális és edukációs célokat szolgáló objektumokkal, így például amfiteátrummal, s egyéb szabadidős terekkel, erdei domboldallal is gazdagodott a park.

A belső megújulás lehetővé tette, hogy a fogadótér alatti pince szint is átalakuljon és új funkcióval gazdagodjon. Egy része megmarad restaurációs műhelynek, ugyanakkor másik része interaktív térként modern körülmények közötti filmvetítés, valamint különféle múzeumpedagógiai foglalkozások megtartása is alkalmassá válik.

A pályázat segítségével a park teljes arculatfrissítésen ment keresztül és olyan komplex marketing tevékenység is megvalósulhatott, mely főleg a korona vírus okozta nehézségek után jelentős segítséget nyújtott a park piaci jelenlétének erősítéséhez, továbbá az újraindításhoz.

Kiemelendő továbbá, hogy a  szabadtéri kiállító hely roppant gazdag és színes múzeumpedagógiai tartalmakkal lett felruházva. A különféle témavezető füzetek, a park tabletein használható tárlatvezető alkalmazások és az egyéni szakvezetésektől kezdve a lovagköpenyek, korhű ruhák viselése mind a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltését szolgálják a kistérség legnagyobb szabadtéri kiállítóhelyén.

A múzeumpedagógiai tartalmak digitalizált keretek között is elérhetőek, így kiszolgálva az akár nagyobb csoportba érkező látogatókat, gyermekcsoportokat.

Fontos megemlíteni, hogy a beruházásnak köszönhetően nemcsak a Park megújulása valósulhatott meg, de ezzel párhuzamosan 14 fő hátrányos helyzetű munkavállaló felvételével  új munkahelyek is létrejöttek. A Móra Sport Kft. így  a térség egy jelentős és stabil munkaadójává vált.

E nagy ívű, egészen 2021. áprilisáig tartó fejlesztések tükrében elmondható, hogy a makett park eddig nem látott modernizációs átalakulásokon ment keresztül a pályázat segítségével.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.04.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2018-00019

A projekt sikeresen befejeződött és lezárult 2021.04.30-án.